Lasten uimakouluja on tarjolla monen ikäisille lapsille. Valitse lapselle uimataidon ja iän mukaan sopiva ryhmä.

Mikäli haluamassasi ryhmässä ei ole juuri nyt tilaa tai ryhmää ei olla vielä toteuttamassa, olethan meihin yhteydessä (myyntipalvelu@fontanella.fi). Otamme ennakkoon kiinnostuneet huomioon, kun suunnittelemme tulevia ryhmiä.

Uimaopetukseen ilmoitetun lapsen ei tarvitse erikseen maksaa kylpylälipun hintaa muusta uimisesta uimakoulun yhteydessä. Uimakoululaisen seurueen jäsenet normaalein hinnoin uimaan.

Tenavauinti

Tenavauinti on 4-5-vuotiaille lapsille suunnattu vesileikkikoulu. Ryhmässä leikitään, touhutaan ja harjoitellaan lötköpötköjen, uimalautojen, eri uimalelujen ja omien uimalasien käyttöä. Tenavauinti sopii lapselle, joka pärjää ryhmässä ilman vanhemman mukana oloa.

Alkeisuimakoulu Meritähti

Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille 5 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat toimia ryhmässä ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Uimakoulussa totutellaan veteen, sekä harjoitellaan hengityksen hallintaa, kelluntaa eri asennoissa, sukeltamista, liukumista ja potkujen liittämistä liukuun. Tavoitteena on mahdollisen veden pelon poistaminen, ja lapsen oppiminen painautumaan itsenäisesti veden alle, sekä kellumisen ja liukumisen oppiminen. Opetuksessa on runsaasti pelejä ja leikkejä. Uimakouluun voi osallistua uudelleen, kunnes uintivaatimukset täyttyvät seuraavan ryhmän tasolle.

Jatkouimakoulu Merihevonen

Ryhmä on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat sukeltaa ja kellua. Uimakoulussa harjoitellaan liukumista, myyräuintia ja alkeisselkäuintia. Tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan vähintään 5 metriä sekä vatsallaan että selällään. Mikäli uimakoulun tavoitteet eivät täyty, on tärkeää harjoitella taitoja omatoimisesti uimakoulun jälkeen. Uimakouluun voi osallistua uudelleen, kunnes uintivaatimukset täyttyvät seuraavan ryhmän tasolle.

Jatkouimakoulu Merileijona

Ryhmä on tarkoitettu 6 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 5 metriä sekä vatsallaan että selällään. Uimakoulun tavoitteena on kehittää jo aiemmin opittuja taitoja, sekä harjoitella alkeisrintauintia. Opetus on yhä hyvin leikinomaista.

Jatkouimakoulu Kultakalat

Ryhmä on tarkoitettu 7 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 10 metriä sekä vatsallaan, että selällään. Uimakoulussa harjoitellaan myyräuintia, alkeisselkäuintia, alkeiskrooliuintia, alkeisrintauintia, sukelluksia ja hyppyjä jalat edellä. Tavoitteena on vahvistaa uimataitoa niin, että lapsi oppii uimaan vähintään 15 metriä vatsallaan ja selällään. Oppiminen tapahtuu osittain leikkien kautta.

Tekniikkauimakoulu Delfiini

Ryhmä on tarkoitettu 7-9 vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 15 metriä vapaalla tyylillä. Uimakoulussa kehitetään eri uintilajien tekniikoita, ja monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja (mm. krooliuinti, alkeisselkäuinti, selkäkrooli, rintauinti, sukellukset ja hypyt jalat edellä). Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi saavuttaa monipuolisen uimataidon.