Eritasoiset uimakoulut lapsille

Fontanellassa Siilinjärvellä vain 23km Kuopiosta tarjoaa lasten uimakouluja monen ikäisille lapsille. Valitse lapselle uimataidon ja iän mukaan sopiva ryhmä.

Mitä ryhmiä on tarjolla?

Julkaisemme ryhmiä sitä mukaa, kuin uusia ryhmiä on mahdollista aloittaa. Otamme ryhmien suunnittelussa huomioon kiinnostuneet osallistujat. Mikäli haluamassasi ryhmässä ei ole juuri nyt tilaa tai ryhmää ei olla vielä toteuttamassa, olethan meihin yhteydessä (myyntipalvelu@fontanella.fi). Ilmoitathan viestissä, mistä ryhmästä olet kiinnostunut, lapsen iän sekä puhelinnumeron, josta teidät tavoittaa. Rullaa sivua alaspäin löytääksesi eri ryhmien kuvaukset. Tutustuthan huolellisesti ryhmien kuvauksiin ennen ilmoittautumista. Lapsi voi hyvin osallistua samantasoiseen uimakouluun useamman kerran, jotta seuraavaa ryhmää varten vaadittavat taidot ovat riittävät. Uimakoulun opettaja voi vaihdella opetuskerroittain.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi ryhmään, otathan ylös ryhmän tiedot. Mikäli tiedot hukkuvat, eikä ryhmän ilmoittautuminen ole enää auki, olethan yhteydessä meihin. Muistathan aina ilmoittautumisen jälkeen tarkistaa, että sait vahvistuksen sähköpostiisi (tarkista myös roskaposti). Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkua. Lisätietoa peruutuksista löydät ilmoittautumis-välilehden alta. Uimakoulujen kuvauksissa ilmoitetut ikärajat ovat ehdottomia.

Uimakouluun saapuminen

Huomioithan, että uimakoulu alkaa sinä kellonaikana, mikä ryhmän aikatauluun on merkattu. Uimakouluun osallistuvan lapsen tulee olla tuolloin opetusaltaan reunalla uima-asu päällä ja jo suihkussa käyneenä. Aikuinen saattaa lapsen altaan reunalle ja noutaa lapsen samasta paikkaa uimakoulun päätteeksi.  
Uimaopetuksen aikana saattaja voi käydä asioilla, mennä pukuhuoneisiin odottamaan tai jäädä uimaan muihin altaisiin (norm. kylpylälippu). Aikuisen ei tule jäädä fyysisesti altaan viereen odottamaan uimakoulun ajaksi, ellei ryhmän kohdalla ole asiasta erityismainintaa. Lasten uimakouluryhmiin osallistuminen edellyttää, että lapsi pystyy toimimaan ryhmässä ohjaajan ohjeiden mukaan.

Uimakoulun yhteydessä koko poppoon yhteinen uintireissu?

Uimaopetukseen ilmoitetun lapsen ei tarvitse erikseen maksaa kylpylälipun hintaa muusta uimisesta uimakoulun yhteydessä. Uimakoululaisen seurueen jäsenet normaalein hinnoin uimaan.

Tenavauinti

Tenavauinti on 4-5-vuotiaille lapsille suunnattu vesileikkikoulu. Ryhmässä leikitään, touhutaan ja harjoitellaan lötköpötköjen, uimalautojen, eri uimalelujen ja omien uimalasien käyttöä. Tenavauinti sopii lapselle, joka pärjää ryhmässä ilman vanhemman mukana oloa.

Alkeisuimakoulu Meritähti

Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille 5 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat toimia ryhmässä ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Uimakoulussa totutellaan veteen, sekä harjoitellaan hengityksen hallintaa, kelluntaa eri asennoissa, sukeltamista, liukumista ja potkujen liittämistä liukuun. Tavoitteena on mahdollisen veden pelon poistaminen, ja lapsen oppiminen painautumaan itsenäisesti veden alle, sekä kellumisen ja liukumisen oppiminen. Opetuksessa on runsaasti pelejä ja leikkejä. Uimakouluun voi osallistua uudelleen, kunnes uintivaatimukset täyttyvät seuraavan ryhmän tasolle.

Jatkouimakoulu Merihevonen

Ryhmä on tarkoitettu 5 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat sukeltaa ja kellua. Uimakoulussa harjoitellaan liukumista, myyräuintia ja alkeisselkäuintia. Tavoitteena on, että lapsi oppii uimaan vähintään 5 metriä sekä vatsallaan että selällään. Mikäli uimakoulun tavoitteet eivät täyty, on tärkeää harjoitella taitoja omatoimisesti uimakoulun jälkeen. Uimakouluun voi osallistua uudelleen, kunnes uintivaatimukset täyttyvät seuraavan ryhmän tasolle.

Jatkouimakoulu Merileijona

Ryhmä on tarkoitettu 6 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 5 metriä sekä vatsallaan että selällään. Uimakoulun tavoitteena on kehittää jo aiemmin opittuja taitoja, sekä harjoitella alkeisrintauintia. Opetus on yhä hyvin leikinomaista.

Jatkouimakoulu Kultakalat

Ryhmä on tarkoitettu 7 vuotta täyttäneille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 10 metriä sekä vatsallaan, että selällään. Uimakoulussa harjoitellaan myyräuintia, alkeisselkäuintia, krooliuintia, alkeisrintauintia, sukelluksia ja hyppyjä jalat edellä. Tavoitteena on vahvistaa uimataitoa niin, että lapsi oppii uimaan vähintään 15 metriä vatsallaan ja selällään. Oppiminen tapahtuu osittain leikkien kautta.

Tekniikkauimakoulu Delfiini

Ryhmä on tarkoitettu 7-9 vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 15 metriä vapaalla tyylillä. Uimakoulussa kehitetään eri uintilajien tekniikoita, ja monipuolisia vedessä liikkumisen taitoja (mm. krooliuinti, alkeisselkäuinti, selkäkrooli, rintauinti, sukellukset ja hypyt jalat edellä). Uimakoulun tavoitteena on, että lapsi saavuttaa monipuolisen uimataidon.