Kysymyksiä & vastauksia


Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Mikäli sinulla on joku myy kysymys, otathan yhteyttä:
Puhelin 017 462 1200
myyntipalvelu@fontanella.fi

Klikkaa haluamasi kysymys auki, jotta näet vastauksen:

Sijaitsemme Siilinjärven keskustassa. Käyntiosoitteemme on Kuiluntie 2, 71800 Siilinjärvi. Meille saavut helposti esimerkiksi autolla tai bussilla. 

Fontanellassa on kylpylässä 10 erilaista allasta, lisäksi keilahalli, squash, kuntosali ja tilaussauna.

Tarkista ajankohtaiset aukioloajat etusivultamme. Ajankohtaiset lippujen hinnat löydät täältä. Voit maksaa oman lipun työnantajan myöntämällä edulla (Smartum, ePassi tai Edenred). Liikuntaedut ovat aina henkilökohtaisia!

Kyllä on! Etuhinnat koskevat eläkeläisiä, opiskelijoita, työttömiä ja varus- ja siviilipalvelusmiehiä. Varauduthan todistamaan oikeutesi etuhintaan, esimerkiksi näyttämällä voimassaolevaa opiskelijakorttia tai kelan / TE-toimiston myöntämää todistusta. 

Uimataidottomien ja alle 8-vuotiaiden lasten tulee olla 18 vuotta täyttäneen huoltajan/valvojan seurassa ja välittömässä läheisyydessä. Suosittelemme, että jokaista uimataidotonta lasta kohti olisi yksi huoltaja paikalla. Valvonta tapahtuu aina altaasta, ei altaanreunalta!

9-vuotta täyttäneen lapsen tulee mennä oman sukupuolen mukaiseen pukuhuoneeseen. Henkilökuntamme avustaa mahdollisuuksien mukaan pukuhuoneissa, mikäli lapsi kokee apua tarvitsevansa. Emme vastaa asiakkaan tavaroista, vastuu tavaroiden säilyttämisestä on asiakkaalla.

Avustajan tulee aina olla aikuinen (täysi-ikäinen). Avustaja pääsee mukaan veloituksetta, kun avustettavan kortissa on avustaja-merkintä (A).

Kuntosalille voi tulla treenaamaan 13-14-vuotiaat vanhemman kanssa tai lupalapulla (lappuja saa kassalta). 15-vuotta täyttänyt voi treenata kuntosalilla omatoimisesti. Kuntosalin kulkurannekkeen ikäraja on turvallisuussyistä 15-vuotta.
Alle 13-vuotiaat eivät saa käyttää kuntosalia edes vanhemman seurassa tai lupalapulla.

Valitettavasti lipun hintaan ei sisälly pyyhettä tai peflettiä. Voit tuoda oman pyyhkeen ja pefletin. Pyyhkeitä löytyy vuokrattavana 4€ / kpl sekä muovittomia/biohajoavia peflettejä 0,50€ / kpl tai 5-8kpl 2€. 

Oleskeluaika alueella on 2h (kesäkuu-elokuu poikkeuksellisesti 2,5h).
Aika käynnistyy avaimen saamisesta ja päättyy avaimen palautukseen. Yliajasta veloitamme 2 € / 30min. Uinti-aika päättyy 20 min ennen sulkemista.

Vaikka tilamme ovat uniikit, kuvien tai videoiden ottaminen ei ole sallittua kylpylän puku- tai allastiloissa.

Uimataidottomien ja alle 8-vuotiaiden lasten tulee olla 18 vuotta täyttäneen huoltajan/valvojan seurassa ja välittömässä läheisyydessä. Suosittelemme, että jokaista uimataidotonta lasta kohti olisi yksi huoltaja paikalla. Valvonta tapahtuu aina altaasta, ei altaanreunalta!

Altaissa, liukumäissä ja vesitoiminnoissa on noudatettava erityistä varovaisuutta, annettuja ohjeita sekä allashenkilökunnan ohjeistusta. Juokseminen kylpylän tiloissa on kielletty. Allasalueella on aina paikalla uinninvalvonta sekä kameravalvonta.

Vesiliukumäki on sen tyyppinen laite, että sen käyttäjä ottaa tietoisen riskin mahdollisen vahingon sattumisesta käyttäessään tai laskiessaan liukumäkeä väärin. Laskunopeuteen vaikuttaa laskijan koko ja laskuasento. Liukumäkien painoraja on 120kg. Tarkemmat ohjeet löydät liukumäen lähtötasanteilta ja pitkän liukumäen portaiden alapäästä.
Lasten altaan pienempi liukumäki on tarkoitettu alle 7-vuotiaille lapsille vanhempien valvonnassa.

Hygienia syistä, sinun täytyy pukeutua uima-asuun mennessäsi kylpylän alueelle. Uima-asuja, joiden kangas on tarkoitettu uintiin, saa käyttää alueellamme. Näillä tarkoitamme esimerkiksi myös uimashortseja tai burkineja. Uima-asuja on vuokrattavissa vastaanotossamme. 

Uimavaipan käyttäminen kylpylässämme on sallittua, mutta ei pakollista. Kassaltamme voit ostaa yksittäisiä uimavaippoja (1€/kpl).

Järjestämme uimakouluja pääsääntöisesti lapsille, mutta toisinaan järjestämme myös aikuisten uimakouluryhmiä. Lasten uimakouluryhmien kuvaukset ja lisätietoja löydät täältä. Lisäksi tiloissamme on ohjattuja kuntosaliryhmiä ja vaihtuvia ohjattuja ryhmäliikuntoja (pilates, kuntonyrkkeily…).

Täältä löydät ryhmät, joihin ilmoittautuminen on avoinna.
Mikäli haluamassasi ryhmässä ei ole juuri nyt tilaa tai ryhmää ei olla vielä toteuttamassa, olethan meihin yhteydessä (myyntipalvelu@fontanella.fi). Otamme ennakkoon kiinnostuneet huomioon, kun suunnittelemme tulevia ryhmiä.

Pukuhuoneet on jaettu erikseen naisille ja miehille.

9-vuotta täyttäneen lapsen tulee mennä oman sukupuolen mukaiseen pukuhuoneeseen. Henkilökuntamme avustaa mahdollisuuksien mukaan pukuhuoneissa, mikäli lapsi kokee apua tarvitsevansa. Emme vastaa asiakkaan tavaroista, vastuu tavaroiden säilyttämisestä on asiakkaalla.

Tiloistamme löytyy myös tilaussauna, jonka voi tarvittaessa varata omaan käyttöön. Varaus- ja hintatiedustelut voi tehdä asiakaspalveluumme.

Suihkutilojen yhteydestä löydät perinteisen suomalaisen saunan sekä höyrysaunan. Käythän suihkussa ilman uima-asua ennen saunomista ja huomioithan muut, kun heität löylyä kiukaalle.

Olemme luopuneet muovisekoitteisista kertakäyttöpefleteistä. Tuothan oman pefletin mukanasi saapuessasi kylpylään. Voit ostaa pefletin myös vastaanotostamme.

Saunoihin mennään ilman uima-asua. Mikäli sinulla on sinivalkoinen käyttöoikeusmerkki, voit käyttää uima-asua myös saunassa. Käyttöoikeusmerkki on tarkoitettu niille, jotka terveydellisistä syistä sitä tarvitsevat. 

Peseydy suihkussa ilman uima-asua ennen allasalueelle menoa. Muistathan noudattaa erityistä varovaisuutta, annettuja ohjeita sekä henkilökunnan ohjeistuksia altaissa, liukumäissä ja muissa vesitoiminnoissa.

Voit ottaa omia pieniä uimaleluja ja kellukkeita mukaan alueelle. Huuhtelethan ne suihkussa ennen allasalueelle tuomista. Omat lelut ja kellukkeet ovat omistajan omalla vastuulla, joten pidäthän omia tavaroitasi silmällä.

Kyllä käy! Erityistä tukea tarvitsevan henkilön avustaja pääsee veloituksetta kylpylään, kun EU:n vammaiskortissa on myönnetty henkilökohtainen apu (A). Huomioithan, että avustaja on aina aikuinen (täysi-ikäinen). Avustettavasta menee normaali hinnaston mukainen maksu (alle 4v veloituksetta).

Hygieniasyistä ei omien lastenrattaiden tai vastaavien apuvälineiden – tuominen kylpylätiloihimme ole mahdollista.
Fontanellasta löytyy lainaan yksi rollaattori, kolme aikuisten suihkupyörätuoli ja kaksi pienempää suihkupyörätuolia. Mikäli sinulla on tarvetta omalle apuvälineelle, tulee meidän siivoushenkilöstön pestä tämä ennen suihkutiloihin menoa, joten olethan meihin yhteydessä etukäteen. Vauvaa on helpoin ja turvallisin kuljettaa pesu- ja allastiloissa turvakaukalossa. Pesutilan seinässä on vauvan istuin.

Lisätietoja apuvälineistä voit kysellä:

  • Puhelin 017 462 1200
  • myyntipalvelu@fontanella.fi

Valitettavasti alueemme ei ole tällä hetkellä täysin esteetön. Meiltä lainattavalla pyörätuolilla pääsee esteettä kulkemaan luiskaa pitkin aalto-altaaseen.
Tiloissamme pääset liikkumaan kerrosten välillä hissillä.
Keilahallilta löytyy keilausta varten aputeline (1kpl), jota voit hyödyntää keilauksessa.

Lisätietoja voitte tarvittaessa kysyä asiakaspalvelustamme.

Emme hyväksy tiloissamme minkäänlaista häirintää mm. sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai ulkonäköön liittyen.
Mikäli huomaat tiloissamme häirintää tai käytöstä, joka ei ole sopivaa julkisella paikalla, otathan välittömästi yhteyttä henkilökuntaamme, jotta voimme puuttua tilanteeseen välittömästi.

Omien alkoholijuomien tuominen tiloihimme on kielletty. Olemme savuton kylpylä eikä sisätiloissa saa tupakoida. Myös sähkötupakan käyttö on kielletty tiloissamme.  Kaikenlainen häiritsevä käyttäytyminen ja huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena oleminen on kielletty. Sääntöjen rikkominen johtaa poistamiseen tiloistamme.

Force majeure -tilanteissa (esim. lakko, tulipalo, evakuointi, energiahuollon keskeytykset, tekniset viat, huoltotoimenpiteet yms.) Fontanella ei ole velvollinen korvaamaan menetettyä palvelua tapahtuman johdosta.